POHVALE OD BIVŠEG TRENERA: Spalletti: Pjanić je pravi šampion!

Miralem Pjanić je već dolazio da nas vidi kada smo igrali s Torinom i ručao je s nama. Svaki put kada priča s nekim od igrača na telefon traži i mene da čuje. Učinio sam da se osjeća važnim, dao sam mu ključeve Rome stavivši ga ‘dublje’ od Danielea De Rossija. U vrijeme kada je bio u Romi dao je puno za nas, zato što je on pravi šampion. Uvijek smo se šalili jedan s drugim, jer postoji uzajamno poštovanje između nas.

S ovim riječima je o našem reprezentativcu govorio trener Rome Luciano Spalletti, tako najavivši subotnji veliki derbi 17. kola italijanske Serie A, gdje će se u Torinu (20.45 sati) sastati Juventus i Roma, lider i drugoplasirani tim na tabeli.

Bivši trener Miralema Pjanića pohvalno je govorio o Miretu, koji je u ljetnom prijelaznom roku odlučio da sam plati dio obeštećenja i iz Rome prijeđe u Juventus

Nakon 16 odigranih kola Juventus je lider na tabeli sa 39 bodova, a Roma ga slijedi sa četiri boda manje.

– U dobroj smo poziciji, ako poboljšamo našu odbranu i duel Higuaina i Džeke će biti uravnotežen. Džeko je neko ko sa Higuainom može da se bori za titulu najboljeg strijelca. Postoj i drugi napadači, kao Paulo Dybala, ali mislim da će na kraju sezone, ako budu igrali redovno, njih dvojica biti broj jedan i dva – dodao je Spalletti za italijanske medije.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj