PREDIZBORNA ILI STVARNA RETORIKA? Nikolić: ‘Hrvatskoj je bolje da se pokrije ušima kada spominje manjine i odnos prema njima’

‘Hrvatska bi se trebalo “pokriti ušima” i šutiti kada se spominju manjine i odnos prema manjinama, prema građanima koji nisu iste vjere i nacionalnosti’, izjavio je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, prenosi b92.

“Uostalom, pogledajte u posljednje tri godine koliko su smanjili budžet za financiranje i školovanje nacionalnih manjina i sve ostale potrebe”, rekao je Nikolić novinarima.

On je dodao da ne vidi želju u Srbiji da na bilo koji način otvara bilo kakav sukob sa Hrvatskom, ali da ima granicu do koje trpi.

“Vodu kada pritišćete, pa i ona pokaže otpor, a kamoli narod kao što je srpski. Tko sa nama hoće lijepo – dobiće ljepše, tko sa nama ne želi lijepo više – možda nećemo uzvratiti ružno, ali neka ne očekuje da imamo neku previše dobru suradnju” rekao je Nikolić.

Predsjednik Srbije je rekao da je sada na ispitu Europska unija, da Vlada Srbije radi izvanredno i da se potpuno pripremila za otvaranje poglavlja.

“Hrvatska, da li sprovodi svoju volju ili služi da bi se opravdao zamor proširenja EU, to ćemo vrlo brzo vidjeti jer ne mogu vjerovati da 27 država ne može reći jednoj, da je nemoguće da je 27 država na jednoj strani, a druga država na drugoj i da je ona u pravu i da se to toliko poštuje”, rekao je Nikolić.

On smatra da će se vidjeti točne namjere EU, a da Srbija neće nikada odustati od EU jer je cilj i želja bolji život i članstvo u EU.

“Na EU je da kaže da li nas tamo zaista hoće, pošto je postalo sasvim jasno da zahtjev oko neovisnosti Kosova ne bi mogao proći, onda mi se čini da se ovako prolongira ulazak u EU, jer se pojavljuju države koje nam spočitavaju rješavanje nekih pitanja koja ni sama nisu dobro rješila”, rekao je Nikolić.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj