(VIDEO) ŽELJKO KOMŠIĆ GOST DNEVNIKA FTV-a: Pomolimo se za zdravlje Angele Merkel, jer je ona ta koja je zainteresovana da mi uđemo u EU!

Gost ‘Dnevnika D’ Federalne televizije prošli četvrtak bio je lider Demokratske fronte Željko Komšić koji je odgovarao na aktuelna pitanja o stanju u BiH i regiji.

Kada je došla na red tzv. reformska agenda odnosno put BiH ka EU Željko Komšić je bez dlake na jeziku otkrio ko je najzaslužniji za ubrzanje EU integracija kada je u pitanju region Zapadnog Balkana odnosno BiH.

– Pošteno da vam kažem, mi trebamo samo poželjeti puno zdravlja njemačkoj kancelarki Angeli Merkel. Iskreno, da nije nje i te vrste politike i te podrške BiH  i nekih drugih evropskih zemalja i diplomata…Kakva reformska agenda, pa vi znate da ovdje nema reforme, to je glumatanje…Dakle, dajte da se mi pomolimo za zdravlje Angele Merkel jer je ona ta koja je lično zainteresovana da BiH krene ka Evropskoj uniji, ona je ta koja je motor. Kad kažem ona, naravno mislim i na njenu Vladu, kabinet, prijatelje u Njemačkoj i nekim drugim evropskim zemljama – kazao je Komšić.

-Sa druge strane, imate zemlje u EU koje su ljuto protiv toga. Imate bitne zemlje koje su protiv toga da se BiH gleda kroz prste. Ali zahvaljujući autoritetu Berlina te stvari se na taj način tumače – zaključio je Komšić.

 

(Global CIR)

Komentiraj