(VIDEO) PET DANA NISU NIŠTA JELI, OTROVANI UGLJEN MONOKSIDOM: Hrvatska policija pronašla 50 migranata u kombi vozilu

U redovnoj kontroli saobraćaja na autoputu kod Novske policija je sinoć zaustavila kombi stranih registarskih oznaka u kojem je bilo pedesetak osoba za koje se pretpostavlja da su migranti. Hrvatska policija zaustavila je na auto-putu kod Novske kombi u kojem se nalazilo 50 migranata koji su bili u lošem zdravstvenom stanju.

– Putnici su se otrovali ugljen-monoksidom zbog čega su se osjećali veoma loše. Počeli su da se oporavljaju kada su izašli na vazduh – rekla je direktor Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Buljević. Prema njenim riječima, 11 migranata zbrinuto je u bolnici u Sisku, 17 u Novoj Gradiški, osam u Zagrebu, te po tri u Slavonskom Brodu i Pakracu.

Doktor iz Gradske bolnice Nova Gradiška naveo je da migranti pet dana nisu ništa jeli, te da je među njima bilo više djece. U njihovom zbrinjavanju učestvovala su 22 medicinska tima iz tri županije. Počela je i policijska istraga vozača i putnika, koji su, pretpostavlja se, ilegalno prešli preko državne granice. Iako još nije zvanično saopšteno, najvjerovatnije je riječ o migrantima iz arapskih zemalja.

 

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj