DOK PUTIN NAJAVLJUJE NORMALIZACIJU ODNOSA SA SAD-om! Trump: Neka počne utrka u naoružanju, jer mi ćemo ih nadvisiti sve i u svakom pogledu!

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da očekuje normalizaciju američko-ruskih odnosa i da je spreman da posjeti SAD ako ga izabrani predsjednik Donald Trump pozove.

– Ako me Trump pozove da otputujem u SAD, naravno da ću otići – rekao je Putin, prenijela je agencija TAS S. On je dodao da očekuje promjenu u odnosima dvije zemlje i njihovu normalizaciju poslije formiranja nove administracije u Bijeloj kući.

– Očekujem da se naši bilateralni odnosi promijene i okrenu ka normalnoj međudržavnoj saradnji radi riješavanja problema sa kojima se suočavaju naše zemlje i cio svijet, prije svega u oblasti sigurnosnog i ekonomskog razvoja – rekao je Putin.

Putin smatra da Trump prvo treba da formira tim i podsjetio na raniju izjavu novoizabranog američkog predsjednika da saradnja sa Moskvom ne može biti gora.

Trump je danas najavio novu utrku u naoružanju

Sa druge strane, budući predsjednik SAD-a Donald Trump najavio je danas novu utrku u naoružanju i to onom nuklearnom. Nakon što je jučer na Twitteru najavio kako će podržati proširenje kapaciteta nuklearnog arsenala Amerike, Trump je danas gostujući u jednom talk-showu otišao korak dalje.

“Neka počne utrka u naoružanju, jer mi ćemo ih nadvisiti sve i u svakom pogledu. Sve i u svakom pogledu”, ponovio je Trump.

Trump je ovo izjavio gostujući u emisiji MSNBC, a njegova izjava dolazi nakon izjave ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je kazao kako je “ruska armija najjača na svijetu”.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj