KRVAVI BOŽIĆ U CHICAGU: U pucnjavama tokom vikenda 40 ranjenih, 12 poginulih!

Božićni vikend u Chicagu ove godine bio je rekordan po broju ranjavanja iz vatrenog oružja – 40 osoba je upucano, od čega je 12 preminulo, piše Index.hr.

Kako navode, pucnjave su počele na Badnje veče incidentom u kom su ubijena dva pripadnika bandi, a završile su se velikom pucnjavom na Božić u kojoj su dva pripadnika bandi ubijena, a pet ih je ranjeno. Chicago je već neko vrijeme pod lupom zbog povećanja nasilja u gradu, a iz lokalne policije su izjavili da je uzrok najvećeg broja okršaj bandi.

Uz 40 ranjenih policija je tokom božićnog vikenda zaplijenila i 45 pištolja, što je takođe veći broj od uobičajenog. Tokom 2016. godine došlo je do velikog porasta nasilja u gradu, kako piše Chicago Tribune u augustu ove godine je u tom gradu došlo do 78 ubistava, što je najveći broj od 1997. godine. Počinjeno je više ubistava nego u Njujorku ili Los Anđelesu.

Osim toga, brojke pokazuju da je do 1. decembra u Chicagu ubijeno preko 700 osoba, što 2016. čini rekordno nasilnom u tom gradu, a zabilježen je i porast od 58% u broju ubistava i 48% u broju pucnjava. Iz policija Chicagoa u vezi sa ubistvima tokom božićnog vikenda navode da napreduju u rješavanju nekoliko slučajeva i da je do većine nasilja došlo u mjestima koja imaju veliku prošlost okršaja bandi.

(Global CIR/Index/Agencije)

Komentiraj