OPLJAČKANA KUĆA ABDULAHA SIDRANA: Iz moje kuće može se ukrasti i odnijeti svašta, ali životna radost i veselje – nikako!

Bosanskohercegovačkom piscu i scenaristi Abdulahu Sidranu jučer je u sarajevskom naselju Breka opljačkana kuća. Akademik Sidran je na svom Facebook profilu napisao da su pljačkaši iz njegovog doma odnijeli zlato koje je bilo porodična uspomena njegove supruge.

“Provalnik koji je imao zadatak da ‘odradi’ gornji sprat i moju radnu sobu zaboravio je svoju legitimaciju na mom radnom stolu, pokraj kompjutera, na čemu mu se iskreno zahvaljujem. Svoje prijatelje, dobre sarajevske zlatare, i svakog od njih pojedinačno, molim da se ne cjenjkaju previše pri otkupu zlatnine kad im danas-sutra dođu ponuđači. Zlatnina je porodična uspomena moje supruge i potpuno mi je nevažan njen finansijski adekvat”, napisao je Sidran.

Dodao je i kako namjerava otkupiti ukradeno zlato, ukoliko ga zlatari otkupe od pljačkaša.

“Mojoj je supruzi uskoro rođendan i ljepšeg poklona ne bih umio smisliti ni za 300 godina. Hvala vam, braćo provalnici, hvala vam, dragi drugari, sarajevski zlatari. Iz moje kuće može se ukrasti i odnijeti svašta, ali životna radost i veselje – nikako”, napisao je na kraju.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj