THOMPSONOVA PJESMA NA HRT-u: “Pjesma je postala jedan od najvećih simbola otpora velikosrpskoj agresiji, ali je i danas u miru snažan kohezivni faktor”

Na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije u subotu je emitovana pjesma “Za dom braćo, za slobodu borimo se mi“, proustaškog pjevača Marka Perkovića Tompsona, piše portal Index.hr.

Kako se navodi, u dugogodišnjoj emisiji “TV kalendar“, autori su se prisjetili Perkovićeve pjesme “Bojna Čavoglave”. Ta pjesma je prvi put emitovana na Radio Splitu 31. decembra 1991. godine, a samo pet minuta poslije toga i stihova “Za dom braćo, za slobodu, borimo se mi, stići će vas naša ruka i u Srbiji“, kako su naveli u emisiji, otvorena je vatra na Čavoglave sa srpskih položaja.

Index prenosi da emisija “TV kalendar” “otkriva” i da je pjesma nastala jedne večeri na straži uz akustičnu gitaru. “Pjesma je postala jedan od najvećih simbola otpora velikosrpskoj agresiji, ali je i danas u miru snažan kohezivni faktor”, naveli su u prilogu na HRT-u, prenosi Index.hr.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj