TRUMP POHVALIO PUTINOVU ODLUKU: ‘Sjajan potez. Oduvijek sam znao da je pametan’

Ruski predsjednik Vladimir Putin je odlučio da neće protjerati ni jednog američkog veleposlanika u znak odmazde zbog najavljenih američkih sankcija Rusiji

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump komentirao je na svom službenom Twitter profilu odluku ruskog predsjednika Vladimira Putina da ne odgovori istom mjerom svom američkom kolegi Baracku Obami koji je u četvrtak potpisao dekret o protjerivanju  35 ruskih diplomata, dajući im rok od 72 sata da napuste SAD.

Obama je naredio je protjerivanje ruskih diplomata i uveo sankcije dužnosnicima ruskih obavještajnih službi za koje Washington vjeruje da su se uplitali u američke predsjedničke izbore.

Obama je rekao da to nisu sve sankcije i upozorio da će SAD poduzeti druge mjere kada za njih bude vrijeme, uključujući i one koje neće biti javno objavljene.

U priopćenju s odmora na Havajima pozvao je “prijateljske i zemlje saveznice” SAD-a da “zajedno rade na suprostavljanju ruskom potkapanju dobrih međunarodnih običaja i uplitanju u demokratski proces”.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je odlučio da neće protjerati ni jednog američkog veleposlanika u znak odmazde zbog najavljenih američkih sankcija Rusiji.

“Odlaganje je sjajan potez (od strane V. Putina) – oduvijek sam znao da je pametan”, napisao je Trump koji će 20. januara preuzeti funkciju američkog predsjednika.

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Svaka čast gosp.TRAMP!

    Reply

Komentiraj