SUKOB INTERESA? Tri prijave protiv predsjednice Hrvatske

Komisija za sprječavanje sukoba interesa dobila je tri prijave protiv predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a zbog njenog neobjašnjengo puta u SAD tokom proteklih praznika. Komisija je u skladu sa zakonom dužna da štiti identitet podnosioca prijava, javnost još neće saznati ko ih je podnio, rečeno za N1 u toj komisiji.

Inače, od Komisije se u sva tri slučaja traži da se utvrdi da li je razlog njenog puta u SAD službeni ili privatni, odnosno da li je došlo do povrede Zakona o spriječavanju sukoba interesa. Zasad nije jasno da li je, kako se navodi, problematična i mogućnost da je na ovaj način Grabar- Kitarović primila poklon vrijedniji od 500 kuna ili je, u slučaju privatnog putovanja, sama platila ovaj izlet.

Upravo bi Komisija trebalo da utvrdi niz okolnosti vezan za njeno putovanje u SAD, koju u njenom kabinetu na Pantovčaku nisu htjeli da komentarišu. Napominje se da je njen suprug ostao u Hrvatskoj i da je vrijeme provodio, između ostalog, sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, na manifestaciji Snježna kraljica.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj