IVANIĆ UPRILIČIO BOŽIĆNI PRIJEM: Zajedništvo, mir i ljubav posebno značajni u BiH!

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je večeras da je potrebno zajedničko suprotstavljanje zlu terorizma, kao i da se učini sve da nestanu apokaliptične slike terorističkih napada koji prijete da parališu savremenu civilizaciju.

“Nema nijedne zemlje koja je sama za sebe u stanju da se nosi sa ovim zlom. Samo zajedno ujedinjeni oko osnovnih ljudskih vrijednosti možemo dobiti ovu bitku”, istakao je Ivanić u obraćanju na prijemu koji je organizovao povodom pravoslavnog Božića. On je rekao da Božić nije samo praznik ljubavi, mira i porodice nego i dan kada se obilježavaju univerzalne vrijednosti mira i ljubavi za sve ljude i sva vremena.

“Zajedništvo, mir i ljubav kao vrijednosti koje donosi Božić posebno su značajni u BiH. Istorija, a posebno novija, naučila nas je šta se događa kada nestane ovih vrijednosti, a zavladaju mržnja i razdor i nastupi rat. U tim prilikama stradaju samo obični ljudi i njihova patnja biva ogromna”, naglasio je Ivanić.

On smatra da je zbog toga potrebno pokušati učiniti sve, svako sa svoje strane, da bude manje sukoba i svađa, a više tolerancije i dogovora. “Uvjeren sam da možemo postepeno graditi veće međusobno povjerenje i činiti BiH ne idealnom ali sigurno boljom zemljom. To možemo zajedno uz toleranciju i dogovor ako ne budemo lagali jedni druge niti zajednicu u kojoj živimo”, rekao je Ivanić. S

vim Srbima u Republici Srpskoj, kao i srpskom narodu u Federaciji BiH, Srbiji, Crnoj Gori i dijaspori, te ostalim pravoslavnima u BiH i širom svjeta, Ivanić je poželio da predstojeće božićne praznike provedu sa svojim najbližim u dobrom raspoloženju i da barem tada zaborave na sve nedaće. Prijemu su prisustvovali predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, članovi Predsjednništva BiH Dragan Čović i Bakir Izetbegović, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, te predstavnici društvenog i vjerskog života u BiH.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj