DO SADA BEZ IKAKVIH REZULTATA: Potraga za MH370 završava za dvije sedmice!

Potraga za nestalim malezijskim putničkim avionom “MH370” biće okončana za dvije sedmice, rekao je danas ministar saobraćaja ove zemlje, iako rodbina putnika zahtijeva da akcija ne bude prekinuta. “Završavamo za dvije sedmice. Nadamo se da ćemo pronaći avion”, rekao je ministar saobraćaja Liov Tiong.

On nije precizirao datum, ali je ranije rekao da će potraga biti okončana početkom ove godine. Posljednji brod koji učestvuje u potrazi isplovio je u završnu misiju u Indijskom okeanu prošlog mjeseca.

Malezijski avion nestao je na letu iz Kuala Lumpura prema Pekingu 8. marta 2014. godine sa 239 putnika i članova posade. Vjeruje se da je avion pao u Indijski okean, ali detaljna potraga u dubini okeana do sada nije dala nikakve rezultate.

Australijski biro za saobraćajnu bezbjednost, koji predvodi potragu, saopštio je da je skoro sigurno da se avion ne nalazi u pretraženoj zoni i da je možda sjevernije od tog područja. Izvještaj je zasnovan na analizama dokaza koje su obavili australijski i međunarodni stručnjaci.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj