VIDEO: Kazoyushi Miura sa 50 godina najstariji profesionalni nogometaš Japana

Napadač i bivši japanski nogometni reprezentativac te član zagrebačkog Dinama Kazuyoshi Miura, koji će idući mjesec navršiti 50 godina, produljio je ugovor s klubom Yokohama FC, potvrdivši tako svoj status najstarijeg aktivnog profesionalnog nogometaša u Japanu.

Miura, poznat pod nadimkom “kralj Kazu” kojeg su mu dali japanski navijači i mediji, započet će uskoro svoju 32. sezonu nakon što potpiše ugovor o produljenju na još jednu godinu, objavio je japanski klub.

Igrač koji je igrao i u Europi, u Genovi i u zaghrebačkom Dinamu (1999.), 26. veljače će navršiti 50 godina. U lipnju prošle godine postao je sa 49 godina najstariji strijelac u japanskom prvenstvu, srušivši rekord kojeg je sam postavio.

Sa 15 godina, Miura je započeo profesionalnu karijeru u Brazilu, prije nego je početkom 90-ih godina postao najslavniji nogometaš Azije.

Za japansku je reprezentaciju odigrao 89 utakmica i zabio 55 golova, ali nije bio uvršten u sastav na prvom SP-u za Japan 1998. na veliku žalost svojih obožavatelja.

Konačno je ostvario san da nosi dres nacionalne vrste na svjetskom prvenstvu u dobi od 45 godina, iako je to bilo u futsalu u Tajlandu.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj