JEZIVI SNIMCI: Lavina odnijela cijeli hotel sa sobom!

Lavina je zatrpala hotel Rigopiano di Farindola u Italiji, a BBC javlja da ima mnogo mrtvih. Kako javlja BBC, lavina je zatrpala hotel u blizini planine Gran Sasso u regiji Abruzzo još jučer navečer, nakon što je serija potresa pogodila središnju Italiju. Spasilačke službe cijelu su se noć probijale do hotela.

U trenutku kada je lavina zatrpala hotel u njemu se nalazilo najmanje 30 turista. “Ima mnogo žrtava”, kazao je šef spasilačkih ekipa Antonio Crocetta.

Italijanska spasilačka služba snimila je situaciju iz vazduha, gdje se hotel skoro i ne vidi ispod snijega. Objavljen je i snimak iz helikoptera koji je letio iznad zatrpanog hotela Rigopiano, a svjedoci koji poznaju odlično teren, kažu da je lavina pomjerila hotel za 10 metara i da se zbog toga strahuje da je veoma mali broj osoba preživio katastrofu.

Vozila hitne pomoći ne mogu proći zbog snježnih nanosa, a najbliže selo, Farindola, udaljeno je devet kilometara od hotela.

 Načelnik sela Illario Laccheta opisao je “goleme dimenzije” lavine. – Lavina je cijeli hotel odnijela sa sobom – rekao je Laccheta.
(Global CIR/Agencije)

Komentiraj