SOROS U INTERVJUU ZA BLOOMBERG: Teško da će Tereza Mej ostati na vlasti, a ubijeđen sam da Donald Trump neće uspjeti realizovati svoju politiku!

Američki milijarder i investitor Džordž Soroš je izjavio da britanska premijerka Tereza Mej “neće potrajati” na sadašnjoj funkciji. On je za “Bloomberg News”, na večeri priređenoj na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu u Švajcarskoj, kazao da je teško očekivati da će Mejova “ostati na vlasti” imajući u vidu podjele koje su se javile u njenom kabinetu, prenosi Rojters.

Predsjednica vlade Velike Britanije je u utorak predstavila planove za pregovore o izlasku te zemlje iz EU, a Soros je ocijenio da će proces Brexita biti dug i da će “gorki razvod” naštetiti objema stranama. Rojters podsjeća da je Soroš poznat po tome da je ostvario ogroman profit 1992. kada je tipovao protiv britanske funte koja je tada pala ispod unaprijed utvrđenog nivoa i morala da se povuče iz Evropskog mehanizma mijenjačkog kursa.

Soroš je izjavio i da je “lično ubijeđen” da novoizabrani američki predsjednik Donald Tramp neće uspjeti u sprovođenju politika koje je najavio.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj