TRAMPOVE MJERE: Hrvatska državljanka zadržana na aerodromu u Los Angelesu, prisilili je da potpiše da se odriče turističke vize!

Među više desetaka osoba zadržanih na Međunarodnom aerodromu u Los Angelesu (LAX) nalazi se i hrvatska državljanka, javlja TMZ.

Isti izvor ističe kako je čudno što se Hrvatica nalazi među zadržanima, s obzirom da Hrvatska nije na listi država čijim je građanima zabranjen ulazak u SAD.

Izvori povezani s Američkom udrugom za ljudska prava (ACLU) rekli su za TMZ kako je Hrvatica ovog vikenda sletjela u Los Angeles iz Pariza, te da su je prisilili da potpiše dokumente u kojima se odriče svoje turističke vize, te će ju smjestiti natrag na let za Pariz.

Podsjetimo, američki predsjednik Donald Trump potpisao je uredbu kojom se zabranjuje ulazak u SAD građanima sedam muslimanskih država – Sirije, Irana, Sudana, Libije, Somalije, Jemena i Iraka. Jedan savezni sudac već je donio odluku kojom se uredba stavlja izvan snage, dok su državni odvjetnici iz 16 američkih saveznih država osudili uredbu.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj