A HOĆE OBAVEZNI VOJNI ROK: Pola Hrvatske vlade nije išlo u vojsku!

Hrvatski premijer Andrej Plenković našao se ovih dana pod nemilosrdnom paljbom satiričara zbog namjere da vrati obavezni vojni rok Ideja je da obavezno služenje vojnog roka u Hrvatskoj traje od jedne sedmice do najviše 28 dana i to uglavnom preko ljeta.

Ipak, potom je objavljeno da Plenković nije služio vojsku kada je to bilo obavezno zbog anemije, a vrhunac kritika na njegov račun je “ispaljeno” pošto su mediji objavili da osim njega, redovnu vojsku nisu služili ni predsjednik skupštine Božo Petrov, kao ni dvojica ministara u vladi, spoljnih poslova Davor Ivo Štir i ministar rada Tomislav Ćosić.

Petrov je, prema pisanju Jutarnjeg lista, oslobođen zbog vida, dok razlog oslobađanja Štira i Ćosića, nije poznat. To je bio povod da funkcioner opozicionog SDP-a Bojan Glavašević na svom Tviter nalogu zapita koliko je zapravo verodostojno tražiti ponovno uvođenje vojnog roka ako ga i sam nisi služio?

“Kad je Andrej Plenković diplomirao, 1992, bio je rat”, napisao je Glavašević na Tviteru. Nešto kasnije, Glavašević se satirično oglasio o slučaju neodlaska u vojsku Andreja Plenkovića i Bože Petrova. “Ne treba se fokusirati na negativno. Ja sam sretan što Hrvatska ima premijera koji razumije i ludost rata i ludost obaveznog vojnog roka”, napisao je Glavašević.

Mediji podsjećaju da je Plenković fakultet upisao u Jugoslaviji, a završio ga u Hrvatskoj, pa tako ispada, kažu, da je on zapravo izbjegao vojni rok i u onoj i u ovoj državi. Glavašević, nije poštedio ni Božu Petrova, koji vojsku nije sudio zbog vida. Znači… Možemo reći da naš Božo Petrov nije vidio potrebu da odsluži vojni rok”, napisao je Glavašević.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj