PUTIN NAKON SASTANKA SA PAHOROM U MOSKVI: Slovenija odlično mjesto za susret s Trumpom

Ruski predsjednik Vladimir Putin je nakon sastanka sa slovenačkim predsjednikom Borutom Pahorom u Moskvi, izjavio da je Slovenija odlično mijesto za susret s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, ali je dodao da taj sastanak zavisi od mnogo stvari.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je zahvalio Sloveniji zbog spremnosti da organizuje ovaj sastanak. Putin i Pahor su razgovarali i o odnosima Rusije i Evropske unije. Ruski lider je izrazio nadu da će oni biti obnovljeni. On je, takođe, obavijestio slovenačkog kolegu o zaoštravanju situacije u Donbasu, navodeći da ne postoji alternativa Minskom sporazumu.

„Informisao sam predsjednika o poslijednjim događajima i zaoštravanju situacije na jugo-istoku Ukrajine, naglasivši da ne postoji alternativa ispunjavanju Minskog sporazuma kao osnovu za rješenje sukoba. Razgovarali smo o odnosima Rusije i Evropske unije, nadam se da će se oni postepeno obnavljati“, rekao je Putin nakon sastanka.

Slovenački predsjednik je saopštio da je planirano da tokom njegovog boravka planirano potpisivanje 11 komercijalnih ugovora.  „Nadam se da će to pomoći da se poveća trgovinska razmena naših zemalja“, rekao je Pahor na zajedničkoj konferenciji za novinare s Putinom.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj