NOKAUTIRAO RUMUNA U DRUGOJ RUNDI! Damir Beljo: Pobjedu poklanjam narodima u BiH, da se svi volimo i poštujemo!

Damir Beljo, naš najbolji profesionali bokser i višestruki prvak, na najbolji mogući način vratio se u ring i nokautom u drugoj rundi u njemačkom Dusseldorfu pobijedio je Rumuna Mihaia Macoveia.

Podsjećamo, Beljo je zbog povrede nakon saobraćajne nesreće u Mostaru morao odustati od borbe za titulu svjetskog prvaka u WBO verziji i ovaj meč u Dussledorfu iskoristio je sjajno kako bi se vratio među najbolje svjetske profesionalne boksere.

Pobjedu poklanjam narodima u BiH, da se svi volimo i poštujemo

Od ove pobjede ne treba praviti senzaciju. Svi znaju da ja nisam kao ostali borci, da se odmah hvalim na sav glas. Dugo me nije bilo u ringu i ovu borbu sam morao riješiti u svoju korist. Rumun Macoveia nije dorastao mi protivnik. Ovo je pobjeda za moju Bosni i Hercegovinu, za sve narode koji žive u njoj, da se svi volimo i poštujemo.

Ovo je za Avaz.ba kazao bokser Damir Beljo, ” Bombarder s Neretve”, koji je nakon 11 mjeseci odsustva iz ringa večeras je u njemačkom Dusseldorfu nokautirao 41-godišnjeg Rumunja Mihaia Macoveia u drugoj rundi.

– Nokautirao sam ga klasičnim nokatom u drugoj rundi. Poslije brijanja dugo je ostao ležati u ringu. Moram ostati čvrsto na zemlji, jer je realno Rumun zalutao u profi ring, iako je prvak Rumunjske u amaterskom boksu. S obzirom na to da se radi i mom povratničkom meču, moram biti zadovoljan – kaže Beljo za Avazov portal, koji je ostvario 23. pobjedu u isto toliko mečeva.

Sjajni Mostarac je opisao tok meča, ali i izrazio žaljenje što nije bilo direktnog prijenosa iz Njemačke. – Mihail je na početku zaista oštro krenuo, ali me nije iznenadio. U toj svojoj furioznosti krajem prve runde mi je naletio na “desnicu” i uspio je ustati nakon brojanja svega nekoliko sekundi prije gonga. Kada je krenula druga runda, brzo sam završio posao, jer je Rumun, realno, kanta za nabijanje. Hvala Bogu što mi je podario snagu, idemo dalje – kazao je Beljo.

Jedan od naših najboljih profesionalnih boksera još prije meča u Dusseldorfu je najavio da će uskoro ići na operaciju lakta, kako bi se potpuno spreman upustio u borbu za svjetsku titulu. Otkrio nam je kada ide “pod nož”:  – Odmah u narednom tjednu. Operaciju ću obaviti u Mostaru, a raditi će me  dr. Grle i dr. Ostojić. Ovo moram završiti, jer me previše ruka koči. I sad sam pod blokadom boksao – kaže Beljo.

 

 

(Global CIR/Agencije/Avaz)

Komentiraj