(VIDEO) KLJUČ UNIVERZUMA? Misterija brojeva 3, 6 i 9: Tesla je razotkrio tu tajnu i ovo je njegovo objašnjenje!

Nikola Tesla bavio se raznim eksperimentima, mnogi od njih su bili misteriozni, ali najveća misterija je bio on sam. Svi veliki umovi imaju neku opsesiju, ali Teslina je bila jedna od najintrigantnijih.

Uvijek bi obišao oko zgrade tri puta prije nego što bi ušao, čistio je tanjire sa 18 salveta, živio je u hotelskoj sobi, a brojeve soba je birao po tome da li mogu da se podijele sa 3. Računao je sa djeljivim stvarima oko sebe i uvijek je želio da budu djeljivi sa 3.

Sve što je radio radio je u setovima od 3. Ali on nije jedini veliki um koji je bio opsjednut ovim brojem. Poznato je da su mnogi umjetnici, naučnici i književnici bili opsjednuti brojem tri, jedan od najpoznatijih je Dante čije je remek djelo “Božanstvena komedija” određeno ovim brojem.

Neki su smatrali da Tesline opsesije potiču od opsesivno-kompulsivnog poremećaja, drugi da je veoma sujevjeran. Ipak, istina je daleko komplikovanija.

– Ako vam je jasno značenje broja 3, 6 i 9 onda imate u svojim rukama ključ univerzuma – rekao je Tesla.

On nije bio opsjednut jednostavno brojevima, već posebnim brojevima 3, 6 i 9. Tvrdio je da su ovi brojevi veoma bitni, ali niko ga nije slušao. Ali zašto baš ovi brojevi? Prvo moramo da razumijemo da mi ne stvaramo matematiku, već je otkrivamo. To je univerzalni jezik svega što nas okružuje, a istovremeno i njegov zakon.

Postoje modeli koji se prirodno pojavljuju u univerzumu, oni koje smo otkrili u životu, galaksiji, formiranju zvijezda, evoluciji i skoro svim prirodnim sistemima. Neki od tih modela nazivaju se Zlatni Racio i Sveta Geometrija.

Tesla je tvrdio da su ovi brojevi ekstremno važni, niko nije slušao. On je čak izračunao da su planete povezane s ovim brojevima. Veoma bitno mjesto zauzimaju brojevi “binarnog sistema” čiji model funkcioniše tako što se počinje od jednog i nastavlja sa dupliranjem brojeva. Ćelije i embrioni funkcionišu po istom sistemu.

Geniji su oni ljudi koji osjećaju više od nas kako funkcionišu tajne funkcionisanja univerzuma i skoro svi su bili opsjednuti brojem 3. Najpoznatiji među njima bio je Nikola Tesla.

Nakon svega ovoga, treba da se zapitamo, da li je broj tri božanski broj, kao što su vjerovali Tesla i Dante?

Pogledajte video:

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj