ODGOVORILI ĐUKANOVIĆU! Mandić: U slučaju optužnice za terorizam, Demokratski front će imati odgovor

Jedan od čelnika Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić najavio je “odgovor” tog opozicionog saveza ako Tužilaštvo podigne optužnicu protiv njegovih članova za osujećeni navodni pokušaj terorizma u Crnoj Gori, ali je odbio da otkrije kakav će taj odgovor biti.

Mandić je u intrervjuu podgoričkom radiju “Antena M” pozvao Tužilaštvo da se “dozove pameti kako se ne bi unaprijed razvijao scenario građanskih sukoba”.

“Dozvolite da bude iznenađenje šta će biti naše rješenje… Naše reakcije će biti takve da će o njima biti upoznata javnost u Crnoj Gori. Očekujem da će se, ipak, neko u Tužilaštvu dozvati pameti, kako se ne bi unaprijed razvijao scenario građanskih sukoba”, rekao je jedan od čelnika Fronta.

Mandićev vozač Mihailo Čadjenović uhapšen je početkom ove sedmice zbog sumnje da je umiješan u pripremu osujećenog pokušaja terorizma na dan parlamentranih izbora oktobra 2016. godine. Tužilaštvo je proširilo istragu i na Ananija Nikića koji je po medijskim navodima saradnik ruske, obavještajne službe FSB. Prema sumnjama Tužilaštva, u propali plan umiješan je jedan od čelnika Fronta, ali njegov identitet do sada nije saopšten.

Mandić tvrdi da specijalni tužilac Milivoje Katnić nema dokaze protiv članova Fronta.

“Katnić je potpuno promašio kada je obećao da ima kompletnu dokumentaciju o državnom udaru… On je zacrtao na samom početku da nas optuži, i sad šteluje i izmišlja dokaze”, kazao je jedan od čelnika Fronta.

Za umiješanost u pokušaj državnog udara sumnjiče se 23 osobe. Riječ je uglavnom o državljanima Srbije, dok su dvojica Rusa, nedostupni pravosudnim organima Crne Gore, označeni kao organizatori plana koji je trebalo da dovede do nasilnog upada u Skupštinu, hapšenja i likvidacije bivšeg premijera Mila Đukanovića.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj