NAKON SASTANKA SA EVROPSKIM DUŽNOSNICIMA! Izetbegović: BiH je na raskršću EU i stranputice

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u odvojenim susretima je razgovarao s izvjestiocem Evropskog parlamenta za BiH Christianom Dan Predom, predsjednikom Kluba zastupnika EPP Manfredom Weberom i čelnikom Grupe prijatelja BiH u Evropskom parlamentu Jasenkom Selimovićem.

Tema razgovora održanih danas u Strazburu bio je evropski put Bosne i Hercegovine. Izetbegović je istakao da se Bosna i Hercegovina nalazi na raskršću između jasnog i trasiranog puta evropske integracije, i stranputica koje državu vuku natrag u podjele i sukobe.

Izetbegović je iskoristio priliku da sagovornike upozna s manipulacijama i instrumentalizacijom ”principa federalizma“, naoko benigne jezičke formulacije koja daje vjetar u leđa retrogradnoj političkoj agendi, podsjetivši da u Bosni i Hercegovini zahtjevi za ”federalizaciju“ podrazumijevaju produbljivanje etničkih podjela.

Stoga je Izetbegović još jednom upozorio da ta podrška može biti korištena za pokušaje antidejtonskog teritorijalnog prekrajanja Bosne i Hercegovine i stvaranje etnički baziranih federalnih jedinica.

U popodnevnim satima Izetbegović će se sresti i s predsjednikom Evropske narodne stranke (EPP) Josephom Daulom.

 

(Global CIR/Avaz.ba)

Komentarion this Post

 1. fehra žarak

  Na stranputicama su vodstvo i politika bh političara,a ne građani .Građansko preživljavanje orjenitirano je na kontejnere i sirotinjske kuhinje,jer dok carevi caruju sirotinja gladuje.
  Treba razgovarati ,u prvom redu, sa građanima BiH,i on i Čović i Ivanić,jer oni plaćaju njihov jalovi rad .Razgovarati sa građanima koji su ih izabrali na pozicije na kojima bi trebali obnašati dužnosti u korist građana BiH ,a ne isprazni “divan” sa svjetskim jebivjetarima koji podržavaju nacionalističku politiku.
  “Sulejman Veličanstveni” nikako da se spusti u svoj narod ,i da osluhne njihovu glad!
  Nacionalisti su iscijedili i posljednu kap nade u bolje sutra …..Stoga,politički “vjernici” tako vam Boga,Allaha,Isusa ,Muhameda odstupite, i dajte šansu ovoj zemlji.

  Reply
  • ISTINA………………..bože daj snage i blagoslovi sve ljude u našoj BiH…………..samonas istina može osloboditi zloga…………

   Reply

Komentiraj