KRILA DA JE U DRUGOM STANJU: Do sada neobjavljene fotografije otkrile tajnu Merilin Monro

Prijateljica jedne od najvećih zvijezda Holivuda Frida Hal preminula je prije tri godine, ali je bližnjima prije smrti otkrila tajnu o Merilin Monro, tajnu koju je dugo čuvala i koju prate fotografije do sada skrivane od javnosti. Prošlog novembra, na aukciji održanoj u Holivudu, prodat je set fotografija za 2.240 dolara. Na njima je Merilin Monro, čuvena platinasta plavuša.

Snimila ih je i čuvala njena prijateljica Frida Hal, a nastale su 8. jula 1960. godine ispred studija „Foks“ u Njujorku nakon što je Merilin Monro bila na probi kostima i frizure za film Neprilagođeni. Na slikama se vidi trudnički stomak glumice, međutim, kako je Frida Hal prenijela prijateljima, otac tog djeteta nije bio Artur Miler, sa kojim je Merilin tada bila u braku već italijansko-francuski glumac Iv Montan.

Iv i Merilin upoznali su se na snimanju filma Hajde da se volimo i ubrzo započeli aferu za koju su mnogi znali. Najpoznatija plavuša 20. vijeka krila je da je ostala u drugom stanju i pretpostavlja se da je trudnoću u nekom momentu prekinuo spontani pobačaj.

„Frida je bila veoma ponosna na ove fotografije i na to što je čuvala tajnu svoje drugarice toliko godina. Ispričala je da je holivudska zvijezda zatrudnila sa Montanom. Nije to bila pretpostavka već nešto u šta je bila sigurna“, rekao je Toni Majkls, kupac fotografija koji je živio veoma blizu Fride.

Merilin Monro žudjela je za tim da se ostvari kao majka i imala je tri pobačaja. Patila je od endometrioze cijelog života zbog čega je imala jake bolove tokom ciklusa i imala poteškoća da zatrudni.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj