SNAŽNA EKSPLOZIJA U TURSKOJ! Detoniran automobil bomba, 15 osoba ranjeno, poginulo dijete!

Jedno dijete je poginulo, a 15 ljudi je večeras ranjeno eksplozijom automobila-bombe na jugozapadu Turske, javila je agencija Anadolija.

Eksplozija se dogodila nedaleko od stambenog kompeksa za sudije i tužioce u gradu Viranšehiru, u pokrajini Šanli-Urfa, nedaleko od granice sa Sirijom. – Napad je izveden automobilom bombom, a poginulo je jedno trogodišnje dijete – izjavio je Azim Tuna, guverner pokrajine Šanli-Urfa.

Ipak, policija nije potvrdila da je eksplozija izvedena na takav način. Svjedoci su izjavili za Rojters da su prozori na okolnim zgradama polomljeni usljed detonacije. Gradovi širom Turske su protekle godine bili mete terorista. Četiri policajca u Viranšehiru ubijena su maja prošle godine. Odgovornost za taj napad je preuzela zabranjena borbena organizacija “Radnička partija Kurdistana” (PKK).

Turski je narod zbog ratno-huškačke politike režima u Ankari bačen u najveća iskušenja od osnivanja moderne Republike. Kritičari vlasti kažu kako stanje haosa najviše odgovara vladajućem AKP-u, koji na čelu sa turskim predsjednikom Erdoganom vodi žestoku kampanju za ustavne promjene. Inače, Erdogan upravo pitanja terorizma koristi kao glavni adut za ubjeđivanje nacije u neophodnost ustavnih promjena koje moraju biti potvrđene na referendumu.

Podsjećamo, režim u Ankari je pokrenuo ustavne promjene u  toku vanrednog stanja što je jedinstven slučaj u svijetu.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj