(VIDEO) NACIONALISTIČKI ISPADI U HRVATSKOJ: Prekinuta utakmica zbog vrijeđanja bh. reprezentativca Džanana Muse

Polufinalnu utakmicu Kupa Krešimira Ćosića obilježile su nemile scene u kojima je navijačka grupa “Tornado” sramnim povicima vrijeđala bh. košarkaša Džanana Musu koji igra za Cedevitu.

Cedevita se plasirala u finale Kupa Krešimira Ćosića pošto je slavila nad ekipom Zadra sa 97:75, ali je cijela utakmica ostala u sijenci vrijeđanja Džanana Muse.

Povicima “Muso Turčine, napu*i se kur*ine” navijačka grupa “Tornado” koja prati ekipu Zadra na utakmicama, prekinula je na trenutak meč polufinala. Reagovala je i policija koja je udaljila pomenutu grupu iz dvorane, te je utakimica nastavljena.

Bošnjaci u Hrvatskoj zabrinuti

Povodom prekida košarkaške utakmice polufinala Kupa Krešimira Ćosića između Cedevite i Zadra oglasili su se iz Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, prenosi Anadolija.

“Duboko smo razočarani i zabrinuti zbog neprimjerenog skandiranja dijela navijača, poticanja govora mržnje i u više navrata aludiranja na pripadnost određenoj vjerskoj i nacionalnoj grupi“, kažu iz VBNM, te dodaju:

“Pripadnici bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj dali su velik doprinos u društvenom, kulturnom, znanstvenom, političkom, privrednom i sportskom životu, a posebno je važno sudjelovanje Bošnjaka branitelja u stvaranju samostalne i demokratske države Hrvatske. Stoga ovim putem pozivamo nadležne institucije da kroz pozitivne zakone Republike Hrvatske štite temeljna ljudska prava i slobode a učesnike jučerašnjih nemilih događaja najoštrije osude.“

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj