LOBIRANJE SE ZAOŠTRAVA: Gdje će se održati Euro 2024.

Već sada je krenulo lobiranje za prijestolnicu Europskog prvenstva 2024. godine. UEFA je još prije četiri godine odlučila kako će se Europsko prvenstvo 2020. organizirati diljem Starog kontinenta, u 13 država, kako bi se obilježilo okruglih 60 godina od odigravanja prve europske smotre.

Tadašnji čelnik europskog nogometa Michel Platini istaknuo je kako će takva praksa biti jednokratna te da će se od 2024. Euro ponovno organizirati u jednoj ili dvije zemlje. Domaćin tog natjecanja bit će određen u rujnu 2018. godine, a zasad je Turska jedina država čija je kandidatura i službeno potvrđena.

Uskoro bi im se mogla pridružiti i Njemačka. Naime, Njemački nogometni savez (DFB) raspisao je neobvezujući natječaj na kojeg se javilo čak 18 gradova, gotovo dvostruko više nego što je potrebno (10), prenosi Gol.hr.

Interes su iskazali Berlin, Bremen, Dortmund, Dresden, Duesseldorf, Frankfurt, Freiburg, Gelsenkirchen, Hamburg, Hannover, Kaiserslautern, Karlsruhe, Köln, Leipzig, Mönchengladbach, München, Nürnberg i Stuttgart, a tko će od njih ispasti, odlučit će Njemački nogometni savez sredinom rujna.

Osim Turske i Njemačke, čija je potvrda stvar formalnosti, spominje se i zajednička skandinavska kandidatura (Danska, Švedska, Norveška, Finska), kao i mogućnost da se sama za organizaciju natjecanja prijavi Nizozemska.

 

 

(Global CIR/Gol.hr)

Komentiraj