PORUKA NA KIPU SLOBODE: Izbjeglice, dobrodošle!

Ogroman crveno-bijeli transparent sa porukom “Izbjeglice, dobrodošle” osvanuo je u utorak u New Yorku, na Kipu slobode, prenosi CNN.

Rendžeri agencije za zaštitu prirode, prirodnih i historijskih objekata Nacionalnog parka brzo su skinuli transparent, ali fotografije su se već proširile društvenim mrežama.

Aktivisti grupe Alt Lady Liberty rekli su da su oni postavili transparent i izdali saopštenje navodeći da skoro svi Amerikanci imaju pretke iz neke druge zemlje i da imigranti i izbjeglice čine tu zemlju velikom.

Zabrana ulaska izbjeglicama, “kao što smo učinili Ani Frank, ne čini nas velikim”, kaže se u saopštenju.

“Izbjeglice su ovdje dobrodošle, muslimani su ovde dobrodošli i imigranti su ovde dobrodošli. I ne radi se samo o našim precima. Svaki Amerikanac poznaje barem jednog imigranta ili izbjeglicu. Željeli smo da pošaljemo poruku o tome kakva je Amerika kada smo u svom najboljem izdanju – zemlja koja je svjetionik slobode u svijetu, koju su izgradili imigranti”, navodi se u saopštenju.

Fizičko ograđivanje od zemalja ili čitavih religija je u suprotnosti s našim vrijednostima. To je ono što Kip slobode predstavlja”, navodi se u saopštenju.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj