DRAMA U SRBIJI: Eksplozija u Tehničko-remontnom zavodu, jedna osoba poginula, za tri se traga

Jedna osoba je danas poginula, za tri se traga, a 25 pripadnika Vojske Srbije i MUP je povrijeđeno u eksploziji koja je odjeknula tokom gašenja požara u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Svi povrijeđeni su zbrinuti u kragujevačkom Kliničkom centru i van su životne opasnosti.

Ministar odbrane Zoran Ðorđević i pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović nalaze se na licu mjesta kako bi se upoznali sa detaljima ovog tragičnog događaja.

Ministarstvo odbrane je navelo da će se ponovo oglasiti sa novim informacijama.

Ispred kragujevačkog Kliničkog centra okupila se rodbina i prijatelji povrijeđenih.

Njima se obratio direktor KC Kragujevac Predrag Sazdanović koji je rekao da je mnogo više lakše nego teže povrijeđenih, među kojima i onih sa teškim povredama i dodao da će se sa više informacija u javnost izaći kasnije.

Mediji su prenijeli da se tokom gašenja požara, nakon prve eksplozije, oko 13.20 sati, dogodila još jedna, a do eksplozije je došlo u pogonu za delaboraciju.

Požar je gasilo 40 vatrogasaca, pripadnika vojske i zaposlenih Tehnicko-remontnog i lokalizovan je nešto prije 17 časova.

U Urgentnom centru vlada vanredno stanje, a nezvanično saznajemo da su medicinski radnici koji su danas imali slobodan dan, pozvani da dođu i pomognu u zbrinjavanju povređenih.

Načelnik sektora za vanredne situacije Grada Kragujevca Dragoš Radovanović je rekao agenciji Beta da nije bilo razloga za evakuaciju stanovnika naselja u blizini zavoda, gdje su se dogodile eksplozije.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj