KRALJEVSKA PRATNJA BROJI 1,5 HILJADA LJUDI: Prtljag saudijskog kralja težak kao 200 afričkih slonova

Saudijski kralj Salman bin Abdulazis al Saud doputovao je u Indoneziju sa prtljagom teškim 500 tona, a u pratnji je 1.500 članova delegacije. Težina prtljaga saudijskog kralja jednaka je težini 200 afričkih slonova, navode mediji.

U kraljevoj pratnji su i dva “mercedesa”, kao i dva samostojeća lifta. Ovo nije prvi put da saudijski kralj putuje sa liftovima. Prije dvije godine izazvao je proteste u Francuskoj nakon što je cijelu plažu zatvorio i na njoj postavio lift. Avio-kompanija koja je prevezla kralja navodi da će 63 tone tereta istovariti u Džakarti, a preostalih 396 tona na Baliju.

Kralj sa sobom vodi i ogromnu pratnju. Indonezijska agencija Antara navodi da je u “delegaciji” 1.500 ljudi, uključujući deset ministara, 800 delegata i 25 prinčeva, koji su doputovali sa 36 različitih letova u periodu od tri sedmice. Kralj i pratnja rezervisali su stotine soba u najelitnijim hotelima u Džakarti.

Kako prenosi CNN Indonesia, na Baliju će kraljeva pratnja odsjesti u ukupno tri luksuzna hotela sa privatnom plažom, kojoj se može pristupiti samo uz pomoć lifta. U prvoj posjeti u Indoneziji, nakon skoro pola vijeka, kralj Salman zadržaće se devet dana, a onda ide na Zapadnu Javu i na Bali.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj