UZ BOCU DOLAZI CERTIFIKAT O AUTENTIČNOSTI I GPS KOORDINATE: Britanac prodaje svjež švajcarski vazduh

It konsultant Džon Grin, skuplja vazduh na visokoj nadmorskoj visini švajcarskih Alpa i planira da prodaje boce kupcima u zagađenim gradovima širom svijeta. Ovaj Britanac, koji već 20 godina živi u Bazelu, garantuje da zapečaćene boce, koje planira da prodaje, sadrže “istinski planinski vazduh” iz alpske zemlje koja ima “najbolji vazduh u svijetu”.

– Ja zaista idem na 3.000 metara nadmorske visine da pokupim vazduh.Sigurno ga ne skupljam na nekom parkingu. Ovdje živim 20 godina i shvatio sam da Švajcarci ne znaju šta imaju. Vazduh ovdje je zaista nešto posebno – kaže Grin u izjavi koju prenosi Miror.

Vazduh iz regiona Cermat koji ovaj IT konsultant planira da prodaje neće da bude jeftin. Za bocu od tri litra kupac će morati da izdvoji 200, litar će koštati 135, a cijena za pola litra iznosiće 78 funti.

– Još nisam prodao ni jednu bocu, s obzirom da sam ovim poslom krenuo da se bavim tek prije nekoliko dana. Međutim, siguran sam da će kupci uskoro početi da se javljaju – samouvereno kaže Grin.

Uz bocu, kao dokaz, dolazi sertifikat o autentičnosti koji lično potpisuje ovaj Britanac i GPS koordinate lokacije gdje je vazduh prikupljen.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj