OBEZBJEĐENJE LE PENOVE BACILO SUZAVAC: Sukob pristalica i protivnika Nacionalne fronte!

Pred početak predizbornog mitinga lidera stranke krajnje desnice Nacionalni front Marin Le Pen u gradu Ajasio na Korzici izbili su manji sukobi između pristalica partije i neistomišljenika.

Pedesetak ljudi protestovalo je ispred mjesta održavanja mitinga i nekoliko njih uspjelo je da uđe u salo u kojoj je Le Penova trebala da govori. Pripadnici obezbjeđenja Le Penove bacili su suzavac zbog čega je sala evakuisana i miting je prebačen na drugu lokaciju.
Sukob pristalica Le Penove i neistomišljenika
Zvaničnik iz kampanje Le Penove, David Rašlin, istakao je da lokalne vlasti nisu učinile dovoljno da se lokacija obezbjedi i da su omogućili krajnjim ljevičarima da se previše približe kandidatu. Prema njegovim riječima, jedan od aktivista Nacionalnog fronta teže je povrijeđen tokom sukoba.

Prema rezultatima ispitivanja, Le Penova i Emanuel Makron su skoro izjednačeni pred održavanje prvog kruga predsjedničkih izbora. Prvi krug predsjedničkih izbora u Francuskoj zakazan je za 23. april, a ukoliko niko od kandidata ne osvoji više od 50 odsto podrške građana, 7. maja biće održan drugi krug.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj