PERNAR KOMENTIRAO REZULTATE IZBORA: Ljudi se zavaravaju da mogu prevariti sustav!

Najaktivniji zastupnik u Hrvatskom saboru, predstavnik Živog zida Ivan Pernar, na svojoj je facebook stranici komentirao uspjeh svoje stranke na proteklim izborima, ali i odgovorio na pitanje zašto je ustvari odustao od utrke za gradonačelnika grada Zagreba.

Pernar je kazao kako se stranka odlučila podržati Ivana Lovrinovića iz čisto financijskih razloga, jer kao mlada stranačka organizacija nije raspolagala tolikom svotom novca da bi mogla pokriti troškove kampanje na cijeloj teritoriji Hrvatske.

Međutim, mladi zastupnik se ipak zahvalio svojim susjedima koji su mu dali povjerenje i izabrali ga za člana mjesnog odbora.

Pored toga, apelirao je na svijest građana koji su jednostavno umislili kako mogu prevariti sustav. Pernar im poručuje da će u dogledno vrijeme shvatiti da će se taj sustav slomiti, ali upravo preko njihovih leđa jer će po njegovim procjenama ukupna imovina društva iz godine u godinu padati, a dugovi se povećavati.

Puhovski:  Pernar bi u Zagrebu dobio bar 10 posto

Za zagrebački Index politički analitičar Žarko Puhovski prokomentirao je rezultat Živog zida kazavši da je u ovom slučaju potreban veći kapacitet stranke.

Oni mogu očekivati dobar rezultat na parlamentarnim izborima, i to bolji nego dosad, ali na ovom tipu izbora oni nemaju šanse jer još nemaju organizaciju, članstvo, kandidate, kandidatkinje… Imamo 580 jedinica, tu je 1000 mjesta na listama, oni to jednostavno još nemaju“, kazao je Puhovski.

“Zato mi se čini da je za njih to preveliko… Oni su se relativno uspješno plasirali u Karlovcu, s dobrim ali ne i predobrim rezultatom, u Zagrebu su pogriješili s kandidatom, trebao im je netko “raščupaniji”, a ne sveučilišni profesor – Ivan Pernar bi u Zagrebu sigurno dobio 10-ak posto, ovako to nije išlo. To su dva razloga zbog kojih nisu uspjeli, treći je prelijevanje problema sa saborske razine na lokalnu, međustranački sukobi u kojima oni nisu imali posebno mjesto, nisu se priklonili ni jednoj, ni drugoj strani, nisu išli ni s većinom, ni s manjinom.

Ponavljam, prošli su lošije nego što bi prošli na nacionalnim izborima, jer im tamo treba puno manje kandidata. Bit će bolji na parlamentarnim izborima”, zaključuje Puhovski za Index.

 

 

(Global CIR)

 

Komentiraj