(VIDEO) BRUTALNE SCENE SA ULICA VENECUELE! Maduro: “Fašisti, spalili ste čovjeka samo zato što je naš pristaša!”

Predsjednik Venezuele, Nicolas Maduro, oštro je osudio prosvjede opozicije, nazivajući ih fašistima, nakon što su jednog muškarca zapalili – Maduro ističe kako je osoba napadnuta zato jer je pristaša aktualne socijalističke Vlade.

 

Jedna osoba je zapaljena, prebijena, izbodena nožem… Gotovo da su ga linčevali samo zato što je uzviknuo da je ‘Chavista’!”, poručio je Maduro. Svjedoci pak tvrde kako je rulja napala muškarca jer je navodno lopov. Oko 100 pripadnika anti-Maduro prosvjeda okružilo je muškarca, polili su ga benzinom te zatim zapalili. Iz gomile su krenuli povici da ga se ubije, no, drugi su ga ipak uspjeli izvući i tako mu spasiti život.

Maduro je za vrijeme govora pokazao i video snimku incidenta. Napadnuti muškarac trenutačno se nalazi u bolnici s vrlo teškim opekotinama. “Ovo je zločin iz mržnje, zločin protiv čovječnosti”, rekao je Maduro.

Orlando Hose Figuera (21) je zadobio opekotine na 80 odsto tijela nakon što je zapaljen, a saopšteno je i da je uboden nožem. Njega je grupa ljudi optužila da je lopov. Takođe, ubijen je i opozicijski aktivista, tako da je ukupan broj žrtava tokom protesta porastao na 48.

Državni tužilac je rekao da su naoružani muškarci otvorili vatru na demonstrante u gradu Valeri. Edi Alehandro Teran Aguilar je umro nakon ranjavanja u prsa, a ranjene su još dvije osobe.

Demonstranti žele odlazak predsjednika Madura i održavanje novih izbora, a nasilje traje više od 50 dana.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj