PUTIN NA TERORISTIMA TESTIRAO NOVO ORUŽJE: Prvi put u historiji ratovanja neprijateljsku vojsku napali su roboti, ubili 70 terorista, a ostali pobjegli!

U napadu na teroriste u sirijskoj provinciji Latakiji sudjelovalo je i šest ruskih robota tipa Platforma M te četiri tipa Argo. To je prvi put u povijesti da se u ratnim operacijama koriste roboti. Napad podsjeća na film “Terminator”, u kojem roboti ratuju protiv čovječanstva.

Roboti korišteni u napadu služili su kao prethodnica sirijskoj vojsci u zauzimanju 754 metra visokog komunikacijskog tornja. Napad je počeo njihovim izviđanjem položaja neprijatelja. Nakon što su ih teroristi primijetili, otvorili su vatru i tako odali svoje položaje.

To je robotima omogućilo da ih eliminiraju. Iza “terminatora”, oko 200 metara, nalazila se sirijska vojska, koja je nakon toga preuzela kontrolu nad tornjem. Roboti su ubili 70 pobunjenika, a ostali su nakon 20 minuta bitke pobjegli. Sirijska vojska imala je samo četiri ranjenika. 

Poprište bitke cijelo vrijeme nadlijetali su dronovi, koji su sakupljali obavještajne podatke. Roboti su podatke slali u terenski zapovjedni centar Andromeda-D, koji im omogućava da međusobno komuniciraju i razmjenjuju podatke s terena. Opremljeni su kamerama visoke rezolucije, tako da su iz Kremlja u izravnom prijenosu gledali bitku. Ruski generali kazali su kako se nadaju da će roboti uskoro samostalno izvoditi ratne operacije.

 

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj