(VIDEO) KRALJEVI GLUME: Radi što uvjerljivijeg tumačenja uloga ovisnika o drogi ovi su glumci pristali na nevjerovatne stvari

Premda su se većini holivudskih glumica i glumaca na domak ruke koji put u njihovim karijerama našle neke vrste droge, rijetki su od njih postali pravi ovisnici. Bilo je, naravno, i takvih slučajeva, no teške ovisnike ipak se može prepoznati.

Koliko god da su imali prilike uživati droge, pravu ovisnost teško je dočarati. Pogotovo onu o heroinu. Svi se sjećamo filmova poput ‘Trainspottinga’, u kojem je taj problem detaljno prikazan, a glumci koji su glumili u takvim filmovima, morali su se dobro potruditi da bi njihova interpretacija bila uvjerljiva. Zbog toga su neki odlični glumci pristali na ekstremne mjere, kako bi istinski dočarali živote i navike ovisnika o drogama.

Za ulogu Vincenta Vege u kultnom ‘Paklenom šundu’, glumac John Travolta dobio je savjet od redatelja filma i bivšeg ovisnika o heroinu – Quentina Tarantina. Tarantino mu je opisao kakav je to osjećaj biti na dopu i usporedio ga s osjećajem kad se napiješ tekile i ležiš u vrućoj kupki. Travolta je napravio upravo to – pijan od tekile legao je u vruću kupku, a na njega je cijelo vrijeme pazila supruga.

Mlađa publika Leonarda DiCaprija sjeća se kako uživa u svim mogućim drogama i alkoholima na tržištu kao Jordan Belfort, faca s Wall Streeta,  u ‘Vuku s Wall Streeta’. Da, odglumio ga je sjajno, no najbolju ulogu osobe ovisne o drogi ostvario je još kao mladić u filmu ‘Dnevnik košarkaša’. Tamo je glumio dječaka ovisnog o heroinu, a prije početka snimanja producenti filma poslali su ga bivšem ovisniku, koji ga je učio svemu. Od toga kako da priča do toga kakav je to zapravo fizički osjećaj. Leo je maestralno odradio taj posao.

Glumac koji je prerano preminuo, upravo od slučajnog predoziranja koktelom lijekova, savršeno je utjelovio ovisnika o heroinu u filmu ‘Candy’. Radi se o Heathu Ledgeru, koji je doista otišao u ekstreme pripremajući se za ulogu. Mjesecima nije izlazio iz stana, kako bi postigao ‘vampirski’ ten, a družio se s ovisnikom u Sydneyju, koji mu je na protetičkoj ruci demonstrirao pravi kut uboda iglom. Heath je odradio sjajan posao.

Oskarovac Jared Leto glumio je ovisnika u filmu ‘Rekvijem za snove’. Pripreme za snimanje odradio je tjednima se družeći s ovisnicima, koje je promatrao kako si ubrizgavaju heroin. Nije puno spavao, a počeo se i izgladnjivati. Bio je u tako lošem stanju, da se na snimanjima počeo onesvješćivati. Sve za ulogu.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj