(VIDEO) PRIČA O SUPERHEROINI: Rekordna zarada filma ‘Wonder Woman’

Američki superherojski film “Wonder Woman” zaradio je u kinima više od 103 miliona dolara, što je nadmašilo očekivanja filmskog studija Warner Bros.

Filmski studio je procijenio da će akciona pustolovina o superjunakinji od prikazivanja na sjeveru SAD-a zaraditi oko 100 miliona dolara. Dodatna zarada od tri miliona dolara, ali i neuobičajno mali pad broja gledalaca od subote do nedjelje, pokazuju da riječ onih koji su pogledali film “uzima više maha nego obično”.

Film rediteljke Patty Jenkins postao je jedan od najuspješnijih filmova o ženskom superheroju.

Glumica Gal Gadot tumaći ulogu glavne superjunakinje. Prije nego što je postala “Wonder Woman”, glavna junakinja je bila Diana, princeza Amazonki, odgojena u skrivenom raju, trenirana da postane ratnica bez premca. Ali, kad se avion američkog pilota sruši u more kraj ostrva Amazonki i Diana sazna za razorni sukob koji hara vanjskim svijetom, odlučuje da napusti svoj dom, uvjerena da može zaustaviti globalnu prijetnju.

Boreći se pored muškaraca u ratu koji će okončati sve sukobe, Diana će otkriti svu snagu svoje moći i svoju istinsku sudbinu.

U glumačkoj postavi su, osim Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston. Patty Jenkins režirala je film prema scenariju Allana Heinberga, priču su osmislili Zack Snyder, Allan Heinberg i Jason Fuchs.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj