(VIDEO) NOĆNA MORA ZA VOZAČE: Petlja na pet spratova

Novootvorena petlja na pet nivoa na auto-putu na periferiji grada Čongćinga, prostrane metropole u jugozapadnoj Kini, dovodi vozače do suza. Oni se osjećaju izgubljeno u betonskom lavirintu nalik na tanjir špageta, piše agencija Frans pres.
Petlja na pet nivoa na auto-putu na periferiji grada Čongćinga (Foto: shanghaidaily.com) -

Nakon osam godina izgradnje, prošle nedjelje je otvorena saobraćajna petlja Huangdjuevana na pet nivoa, a na najvišem “spratu” atomobilska traka lebdi na visini od 37 metara iznad zemlje. Na petlji se nalazi najmanje 15 “izlaza” koji omogućavaju da vozila pređu sa jednog nivoa na drugi, u osam smjerova, prema podacima objavljenim na zvaničnoj veb stranici opštine, navodi francuska agencija.

Јedan zvaničnik iz Odbora za urbanizam i izgradnju Čongćinga rekao je novinskoj agenciji Sinhua da je tako kompleksni dizajn bio potreban radi povezivanja centra grada, aerodroma i autoputa, pri čemu svaki “izlaz” na petlji vodi u drugu gradsku zonu.

Ova navigacijska “noćna mora” je zapalila internet, dodaje Frans pres, i prenosi poruku jednog korisnika društvene mreže Veibo koji je napisao: “Ako propustite izlaz, stići ćete u Čongćing jedan dan kasnije”.Nasuprot njemu, drugi vozač je napisao da je “Huangdjuevan, legendarni most sa osam smjerova i pet spratova: prešao sam ga bez GPS-a i nisam se izgubio!”.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj