DRAMA U SJEDINJENIM DRŽAVAMA: Napadač pucao po političarima na baseball igralištu, među ranjenima i kongresmen

Napadač je u Alexandriji, gradiću nedaleko glavnog američkog grada Washingtona, otvorio u srijedu vatru na treningu bejzbola u kojem su sudjelovali američki političari ranivši nekoliko osoba među kojima je i kongresmena Stevea Scalisu iz Louisiane, objavila je policija.

Na treningu je bilo između 15 i 25 zastupnika u Kongresu, deseci njihovih suradnika i pripadnika osiguranja, prenose američki mediji. Napadač je bijelac i uhićen je, javljaju američki mediji. Oglasio se i američki predsjednik Donald Trump koji je rekao da ga je ova tragedija jako rastužila.

Smatra se da Scalisove ozljede nisu opasne po život, a on je u bolnici u stabilnom stanju. Kad je upucan, svjedoci su rekli da je pao na tlo i puzao, ostavljajući za sobom trag krvi. Odmah su mu priskočili u pomoć. Čini se da su pogođena i dvojica pripadnika osiguranja.

Jedna je žena koja je u blizini šetala pse rekla da je vidjela napadača koji je najprije udario policajca. Policajac je izašao iz parkiranog automobila, izvukao pištolj i viknuo nešto prema napadaču, nakon čega je on otvorio vatru. Svjedoci su rekli i kako je napadač bio naoružan puškom iz koje je ispalio 50 do 100 metaka.

Scalisov stranački kolega Mo Brooks za CNN je rekao da se napadač skrivao na kraju igrališta, a zatim počeo pucati. Bio je naoružan ‘poluautomatskim oružjem’, rekao je Brooks. Po njegovim riječima na terenu je ležalo mnogo zastupnika i njihovih suradnika i najmanje je jedan od njih ozlijeđen.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj