(VIDEO) MOST DO KRIMA: Najduži most u Europi košta 3,8 milijardi dolara, a prelazak će biti besplatan

Od 2014. godine Rusija neumorno radi na monumentalnom projektu koji će biti dva kilometra duži od mosta Vaska de Game u Portugalu.

Ovo je vjerojatno jedan od najambicioznijih inženjerskih projekata u ruskoj povijesti. Most s automobilskim trakama i željezničkim kolosijecima, poznatiji kao Krimski ili Kerčanski most, bit će dugačak čak 19 kilometara.

Izgradnja za sada teče po planu. Ruski ministar prometa je 17. srpnja priopćio da je završeno 75% ove masivne prometnice koja spaja Kerčanski poluotok na Krimu sa Tamanskim poluotokom u Krasnodarskom kraju, a ministar se nada da će most biti otvoren u prosincu 2018. godine.

Izgradnja ovog mosta je osobna inicijativa ruskog predsjednika Vladimira Putina. Projekt je tehnički vrlo složen i zahtjevan, a ukupna cijena investicije je 228 milijardi rubalja (3,8 milijardi dolara). Russia Beyond The Headlines navodi najbitnije detalje vezane za izgradnju Krimskog mosta.

1. Ideja o izgradnji mosta je razmatrana čak i prije nego što je Krim ponovo postao dio Rusije. Ukrajinski i ruski stručnjaci su tijekom 2000-ih istraživali mogućnost stvaranja prometnog koridora između ovih dviju zemalja, a 2008. je postignut dogovor da se do 2014. godine izgraditi Kerčanski most. Ti radovi, međutim, nikada nisu započeti.

2. Ova mega građevina se gradi s obje strane, tako da bi do spoja trebalo doći negdje na sredini. Projekt treba biti završen do kraja naredne godine, i zato je na njemu angažirano preko 20 brodova i 5.000 radnika koji rade u tri smjene radnim danom i vikendom. U izgradnji sudjeluje preko 30 kompanija.

3. Imat će četiri trake, te se očekuje da će most moći primiti 40.000 vozila dnevno. Brzina će biti ograničena na 120 km/h, od početka do kraja mosta će se stizati za desetak minuta, a prelazak se neće naplaćivati.

4. Most će imati dva pružna kolosijeka, što znači da će dnevno preko njega moći prijeći 47 vlakova maksimalnom brzinom od 120 km/h (putnički) i 80 km/h (teretni). Planirano je da most 2019. godine bude otvoren za željeznički promet. Zasada je urađeno samo 55% željezničke infrastrukture.

5. Most neće predstavljati smetnju za plovidbu brodova kroz Kerčanski tjesnac, jer će imati specijalan luk visok 35 i dugačak 227 metara, tako da će brodovi moći proći ispod njega.

6. Most se gradi u tektonski i seizmički aktivnoj zoni. Konstruktori su, međutim, uspjeli smanjiti potencijalnu opasnost na minimum.

7. Konstrukcija će biti otporna na potrese jače od 9 stupnjeva Richterove ljestvice, i bit će zaštićena od santi leda koje plutaju kroz tjesnac tijekom zime. Autori projekta su uzeli u obzir i druge prirodne čimbenike (poput oluja, valova, potapanja i erozije obala), kao i potencijalni utjecaj mosta na ekologiju.

8. Arheolozi i demineri su prije početka radova detaljno pretražili morsko dno s obzirom na burnu povijest Kerčanskog tjesnaca, naročito u Velikom otadžbinskom ratu kada su ovdje vođene mnoge žestoke borbe. Pronađeni su mnogi predmeti koji imaju povijesnu vrijednost, da i ne govorimo o 700 mina koje su neutralizirane.

9. Krimski most će biti najveći most u Rusiji, ali i u cijeloj Europi. Bit će duži čak i od mosta Vaska de Game u Portugalu (17,2 km).

10. Most će imati specijalno osvjetljenje u bojama ruske zastave.

 

 

(Global CIR/Net/RBTH)

Komentiraj