BILI SMO SIROMAŠNI I NISAM MOGLA NASTAVITI ŠKOLOVANJE: Na Tajlandu diplomirala 91-godišnja studentica

Devedesetjednogodišnja žena postala je najstarija studentica na Tajlandu koja je diplomirala, a diplomu joj je u srijedu uručio kralj Maha Vajiralongkorn na tajlandskom fakultetu. 

Image result for 91 YEAR OLD STUDENT ON THAILAND

Devedesetjednogodišnja žena postala je najstarija studentica na Tajlandu koja je diplomirala, a diplomu joj je u srijedu uručio kralj Maha Vajiralongkorn na tajlandskom fakultetu.

U pratnji svoje obitelji, Kimlun Jinakul putovala je više od 700 kilometara iz sjeverne pokrajine Phayao do otvorenog sveučilišta Sukhothai Thammathirat pored Bangkoka kako bi primila svoju diplomu iz ekologije. “Oduvijek mi je bio san nastaviti studije”, rekla je Kimlun za lokalnu televizijsku postaju Thai PBS te dodala da je završila srednju školu ali nije mogla nastaviti školovanje jer su njezini bili siromašni.

“Kad sam bila mlada, imala sam dobre ocjene”, rekla je. “Uvijek sam uživala u čitanju. Čak sam kupila udžbenike da se sama obrazujem kako bih mogla pomoći djeci u pisanju zadaća”, rekla je. Kimlun je rekla da je odlučila nastaviti školovanje 2011, kad su njezina djeca i unuci stekli fakultetska obrazovanja i našli pristojne poslove.

Image result for 91 YEAR OLD STUDENT ON THAILAND

“Nikad nije kasno za učenje”, rekla je. “Vrlo je odlučna osoba”, rekao je Bhum Juasiripakdee, jedan od Kimluninih unuka. “Svi smo joj pružili podršku pazeći pritom da je u dobrom zdravstvenom stanju”, rekao je unuk.

Na fakultetu su rekli da Kimlun nije imala nikakav poseban tretman u uvjetima školovanja. Zapravo, pala je polovicu ispita i morala je ponavljati nekoliko puta.

“Međutim sveučilište mi je ipak dalo puno pogodnosti”, dometnula je Kimlun. “Smjestili su me u sobe u prizemlju kako se ne bih morala uspinjati stubama”. Sveučilište je prvo na Tajlandu koje nudi dopisne studije za starije osobe. Upisalo se gotovo 200 ljudi starijih od 60 godina.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj