(VIDEO) POSLJEDNJI TERORISTI ‘FSA’ POBJEGLI U JORDAN: SAA sada kontroliše čitavu granicu As-Suwayda-Jordan

Takozvana ‘Slobodna sirijska armija’ (FSA) danas je pretrpjela veliki poraz pošto su se njihove snage povukle sa nekoliko tačaka duž Jordanske granice.

Uz podršku Hashd Al-Sha’abi-a (iračke paravojne formacije) i jedinica Sirijske socijalističke partije (SSNP), 5. korpus sirijske arapske armije oslobodio je 151. granični štab po pokretanju snažnog napada duž Jordanske granice.

Prema vojnom izvoru u južnoj Siriji, Sirijska Arapska Armija i Hashd Al-Sha’abi su zauzeli ukupno 57 kilometara duž Jordanske granice, što je nateralo terorističku jedinicu Ahmad Al-Abdo da se masovno povuče u Jordan.

Sirijska Armija sada je povezala 134., 139. i 151. granične garnizone u As Suwayda pokrajini. Današnji napredak na granici Jordana od strane sirijske armije znači da regularne sirijske snage prvi put  kontrolišu čitavu granicu As Suwayda -Jordan.

Napredak u Mardehu

Također oslednje borbe koje su se odigrale su u regionu Mardeha, gdje je sirijska armija zajedno sa narodom odnijela nekoliko pobjeda nad teroristima. Također, došlo je do udara avijacije u regionu Džobar i agencija SautFront je objavila najnovije snimke tih udara:

 

Na YouTubeu se pojavila i kompilacija najsvežijih snimaka aktuelnih borbi koje su se desile u posljednjem periodu. Pogledajte:

 

 

(Global CIR/Agencije/AMN)

Komentiraj