REČENICA KOJU VRIJEDI ZAPAMTITI: Ovaj je Obamin tweet srušio sve rekorde, postao najpopularnija objava u povijesti Twittera

Komentar bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame o nasilju u Charlottesvillu postao je najviše “lajkan” tweet u povijesti. Obama je na Twitteru citirao Nelsona Mandelu napisavši kako se “nitko nije rodio s mržnjom prema drugom biću zbog njegove boje kože, ili njegovog podrijetla ili religije. Ljudi se uče kako mrziti, a ako se ljudi mogu naučiti mržnji, mogu se naučiti i ljubavi”.

Obama je citat iz autobiografije “Long Walk to Freedom” koju je 1994. napisao bivši južnoafrički predsjednik i političar Nelson Mandela podijelio u tri tweeta, a prvi na kojem Obama gleda u djecu na prozoru skupio je preko tri milijuna lajkova.

Riječ je o fotografiji Petea Souze koji je Obamu snimio 2011.  s djecom iz vrtića u blizini tadašnje škole Obamine kćeri Sashe, piše The Independent.

 

Ranije je najpopularniji post na Twitteru bio onaj pjevačice Ariane Grande čiji je tweet nakon bombaških napada u  Manchesteru za vrijeme njezinog nastupa u svibnju lajkalo preko 2,7 milijuna ljudi.

Obamin post-Charlottesvillski tweet potukao je i sad već kultnu fotografiju koju je snimila legendarna američka televizijska voditeljica Ellen DeGeneres koja je dok je vodila Oscare snimila selfie s glumcem Bradleyom Cooperom i brojnim drugim slavnim osobama što je izazvalo oduševljenje fanova diljem svijeta.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj