DILAVER BOJKU PAO ZBOG KRVNE OSVETE? U paklu ubijenog balkanskog “bosa” prostitucije 3.000 žena

Dilaver Bojku poznat po nadimku Leku, ubijen je proslog vikenda pred svojim kaficem ‘Aqua Blue’ u Strugi. Ubojica je nitko drugi nego bratić koji je, navodno, ubio strica zbog “krvne osvete”.

Foto: Thinkstock

Nebrojeno puta zatvaran, redovito je bježao iz zatvora i živio pod različitim identitetima u različitim državama pa se nanovo vracao u rodno selo Velestu kod Struge odakle je upravljao nabavkom i prodajom mladih žena i djevojaka iz bivseg SSSR-a ali i Bugarki, Rumunjki, kao i otetih ili prevarenih maloljtnica iz zemalja nekadasnje Jugoslavije. Za ovog sefa kriminalne mreze, bivši veleposlanik SAD-a, Lawrence Battler je izjavio da je “najpoznatiji državljanin Makedonije”!

FBI i Interpol su bili ukljuceni u potjeru za Bojkuom posebno na tragovima njegovih kanala iz Veleste, sela koje je 2006. godine bilo najveći balkanski centar prostitucije. Leku je organizirao “aukcije” žena koje je nakon “regrutovanja” slao u zapadne zemlje. Postojala je albanska i bugarska mreža njihovog odvođenja u Europu i dalje.

Kroz ove kanale je prošlo oko 3000 djevojaka i žena, a u Vlaseti ih je uvijek bilo na raspolaganju oko 300, rezerviranih za susjedstvo. Najljepsih 20 su bile u “službi” osobnih poznanika mafijaša i djelovale u njegovom baru “Expresso” u Strugi. Nakon nekoliko mjeseci su prodavane u Europu, kako istočnu tako i zapadnu ali i na Bliski istok.

Od 1979 do 2001 godine, policija je podnijela 17 krivicnih prijava protiv Lekua, tek osuđenog 2002.  Bratić ga je nišanio  u glavu. Leku star 55 godina, preminuo je sat kasnije u bolnici.

 

(Global CIR/Piše: Džana Mujadžić)

Komentiraj