HRVATSKA SVE BLIŽA COMMONWEALTHU: Grabar-Kitarović predala premijeru Australije više od 150 projekata

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović predala je premijeru Australije Malkolmu Ternbulu popis više od 150 projekata spremnih za investitore, saopštio je danas kabinet predsjednice Hrvatske.

Grabar-Kitarović je u višednevnoj posjeti Australiji i prvi je šef hrvatske države koji poslije 22 godine boravi u toj zemlji.

“Nadam se da ćemo nakon današnjih razgovora biti korak bliže potencijalnim novim ulaganjima iz Australije u Hrvatsku, kao i iz Hrvatske u Australiju”, rekla je Grabar-Kitarović novinarima poslije susreta s Ternbulom u Kanberi, prenijela je agencija Hina.

Oni su razgovarali i o saradnji u brodogradnji, povezivanju luka i turizmu, ali i o sklapanju ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Hina dodaje da je tema razgovora bila i brojna hrvatska zajednica u Australiji.

Predsjednica Hrvatske je tokom posjete Kanberi održala i predavanje o hrvatskoj spoljnoj politici na australijskom Institutu za međunarodne poslove.

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Lijepe pozdrave Hrvatima cijelog svijeta…..Radost i sreća bi mi bila da se jednog dana u skoroj budućnosti …povratimo domu iz kojeg smo davno otišli….i kojeg nikad nismo ni u snu zaboravili…

    Reply

Komentiraj