OPORAVAK FUDBALSKOG KLUBA: Novi Pazar želi brzi povratak u Super ligu

Fudbalski klub Novi Pazar konačno je razriješio dramu oko licenciranja novih igrača zahvaljujući braći Gicićima i gradskoj upravi. Nakon  završnih priprema na Zlatiboru, ekipa novopazarskog fudbalskog kluba spremna je za novu sezonu.

Image result for fk novi pazar stadion

Tek mjesec dana ranije situacija u klubu nije bila sjajna, ali uz novi menadžment se dosta toga promijenilo.

Imamo novi stručni štab, par novajlija, neke naše stare igrače, one sa kojima pregovaramo i nekoliko omladinaca. Vjerujem da ćemo napraviti solidnu ekipu i upravu sa jakim sponzorima, uz podršku grada, koji je najzaslužniji što smo uopšte krenuli. Cilj je ekspresni povratak u elitu, ali na početku smo i ništa ne smijemo da obećamo“, rekao je Ćerim Šemsović, predsjednik kluba,  novinarima na okupljanju.

On je izrazio žaljenje zbog teške situacije u klubu, uz ocjenu da nije “smak svijeta” i da u srpskom fudbalu ima i gorih primjera.

Novi Pazar je veliki grad, sa jakom dijasporom. Imamo toliko privrednika koji mijenjaju automobile i Rolekse na 20 dana, a ništa ne daju za klub. Ovo je dobra i jaka liga, a imamo povjerenje u novi stručni štab. Vjerujem da ćemo zajedno da napravimo nešto čime ćemo se ponositi. Da nisam siguran, ne bih se prihvatio posla. Bit će tu starih i novih sponozra, a za sada su uz mene braća Gicić“, naveo je Šemsović.

Treba da učimo na greškama iz minulog perioda, kada su ljudu ulazili u nešto što ne poznaju. Nije se radilo profesionalno, klub je bio i svačiji i ničiji, a zna se kakvo je dijete kada je oko njega više babica. Fudbal je posebna priča, tu je potreban drugačiji osjećaj. Konsultovat ću se i dogovarati sa svima, ali moja će biti posljednja. Griješio sam i ja ranije, ali više nemamo pravo na to, dodao je on.

Pazarce će predvoditi doskorašnji šef stručnog štaba Radničkog iz Pirota Marjan Živković, kojem će pomagati Milan Ćirić, Elvir Muratović i trener golmana Suad Prtinac.

Ovo je bio fudbalski grad i u staroj Jugoslaviji. Imam povjerenje u predsjednika Šemsovića, iskreno želimo da napravimo dobar posao i vratimo klub gdje mu je i mesto. Imao sam stabilnost i posao bez stresa u Radničkom, ali tamo nema velikih ambicija, što je meni kao mladom treneru bilo potrebno. Ako gledamo unazad, ovo može da bude rizičan potez, ali i da donese afirmaciju. Spreman sam za rizik i optimista po prirodi“, istakao je trener Živković.

Osim njega, iz Pirota su na novopazarski Gradski stadion stigli ofanzivni vezista Denis Ristov, desnokrilni igrač Nemanja Petrov i štoper Stefan Marković.

Pokušaćemo da izvučemo maksimum iz omladinske škole, da pročešljamo postojeći kadar, kako bi vidjeli šta nam nedostaje. Ideja je da dovedemo kvalitetne fudbalere. Neće biti idilično od starta, pa molim sve da imaju razumijevanja i strpljenja. Doći će sve na svoje mjesto. Što se priprema tiče, prvo treba da kompletiramo ekipu, a onda ćemo vidjeti idemo li negdje ili ostajemo u Pazaru“, kazao je Živković.

Dres Novog Pazara ponovo će nositi Sead Hadžibulić i Kenan Ragipović, a u toku su pregovori sa Emirom Lotincem.

Ovaj klub je uvijek bio deo mene, a draže mi je što ću sad biti tu nego za vrijeme superligaških vojevanja. Pogotovo jer je tu Ćerim Šemsović. Biće teško zbog svih dešavanja iz prošlosti, kada je klub razoren. Sada dolaze pravi ljudi i vjerujem da ćemo zajedničkim snagama da vratimo publiku na tribine. Težak je povratak u elitu, treba da se sklopi mnogo kockica, ali najbitnije je da krenemo s radom“, ocijenio je Hadžibulić.

Osim pomenutih, prozivci su prisustvovali golmani Goran Vukliš, Jasmin Koč i Pavle Nićiforović, kao i igrači odbrane Lazar Pajović, Mirsad Brunčević, Denis Biševac, Ervin Kačar, Ibrahim Arifović, Ermin Ibrahimović, Luka Šarac i Nemanja Biorac.

Živkoviću su se javili i igrači sredine terena Irfan Vusljanin, Mehmed Avdić, Faruk Bihorac, Sadin Smajović, Emir Hazirović, Amel Lakota, Ensar Bajramlić i Mirza Delimeđac, te napadači Admir Kecap, Jovan Mihajlović i Amsal Murić.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj