(VIDEO) TERORIZAM U EVROPI RECEPT ZA ‘PUNJENJE’ IZRAELA: Glavni rabin Barselone pozvao Jevreje da se nasele u Izraelu

Glavni rabin Barselone pozvao je tamošnje Jevreje da se presele u Izrael jer je Evropa izgubljena zbog ‘radikalnih islamista’, prenio je “Indipendent”.

Image result for Meir Bar Hen

Meir Bar Hen ohrabrio je svoju zajednicu da napusti Španiju, koju je zavao ‘središtem islamskog terora za čitavu Evropu’.

– Jevreji nisu ovdje za stalno… Govorim mojoj zajednici: Nemojte misliti da smo ovde zauvijek. Ohrabrujem vas da kupite nekretninu u Izraelu. Ovo mjesto je izgubljeno. Nemojte ponavljati istu grešku kao alžirski Jevreji, ili venecuelanski. Bolje je otići ranije nego kasnije – rekao je on.

Rabin je istakao da su napadi otkrili prisustvo “radikalnih rubova” muslimanske zajednice, “što je problem Evrope u cjelini.

Evropa je izgubljena – rekao je Bar Hen.

Ulaz u glavnu sinagogu u Barseloni

Rabinovo upozorenje došlo je nakon terorističkog napada u Barseloni u kojem je poginulo 13, a ranjeno više od 120 osoba. Nekoliko sati kasnije, u odvojenom napadu u Kambrilsu, poginula je jedna a povrijeđeno više osoba.

Federacija jevrejskih zajednica Španije saopštila je međutim da “ima puno povjerenje u bezbjednosne snage koje svakodnevno rade na tome da spriječe fanatike i ‘radikalne muslimane’ od nanošenja bola i haosa našim gradovima”.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj