ERDOGANOVE HORDE PRIJETE GABRIELOVOJ SUPRUZI: Uznemirujuće prijetnje ostavljene na telefonskoj sekretarici u njenom uredu

Supruga njemačkog ministra vanjskih poslova Sigmara Gabriela primila je telefonske prijetnje, a Gabriel pretpostavlja da su povezane s njegovim sukobom s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, javljaju njemački mediji u utorak.

Rezultat slika za sigmar and anke gabriel

“Ponašanje gospodina Erdogana očito neke motivira i tjera ih na pokušaj zastrašivanja moje supruge. To je porazna spoznaja”, rekao je Gabriel na jednom predizbornom nastupu, prenosi u utorak javni servis Saarlandischer Rundfunk.

Osoba koja je zaprijetila Anki “poznata vlastima”

Prema pisanju njemačkih medija, na telefonskoj tajnici zubarske ordinacija Gabrielove supruge Anke je u noći s nedjelje na ponedjeljak ostavljena prijeteća poruka.

Policija je u utorak priopćila kako sadržaj poruke “nakon prve procjene” ne ispunjava uvjete kaznenog djela te da neće utjecati na promjene u zaštiti ministra vanjskih poslova i njegove obitelji koji su ionako na snazi. Policija je isto tako priopćila kako je osoba koja je uputila poziv “poznata vlastima” bez navođenja detalja, prenosi Hina.

“Erdogan je Tursku pretvorio u nedemokratsku državu”

Gabriel je turskog predsjednika, nakon što je u petak Erdogan 1,25 milijuna Turaka s pravom glasa u Njemačkoj pozvao da na parlamentarnim izborima u rujnu ne biraju SPD, Uniju CDU/CSU ili Zelene koje je proglasio “neprijateljima Turske”, optužio da je Tursku pretvorio u “nedemokratsku državu”.

Nakon toga je Erdogan, na dosad nezabilježen način, osobno napao Gabriela poručujući mu da “tko je on da tako govori o turskom predsjedniku”.

Odnosi Njemačke i Turske su na najnižoj razini posljednjih desetljeća zbog otvorenog sukoba turskog državnog vodstva s njemačkim političarima te zbog učestalih uhićenja njemačkih državljana koje Turska optužuje da su bili upleteni u pokušaj navodnog puča prošle godine, sa čijim planiranjem je prema izvještaju njemačke obavještajne službe bio upoznat i sam Erdogan, ali je zažmirio jer je već unaprijed napravio spiskove za odstrel.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj