DOVA ZA VODOVOD! Premijer Kantona Sarajevo će na hodočašću doviti za sarajevski vodovod: ‘Ako ovo ne upali, onda je do naroda’

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Dino Konaković nalazi se u Saudijskoj Arabiji gdje će obaviti obrede  hodočašća koje su dužni obaviti svi imućni muslimani, ali na ovo putovanje nije krenuo iz sebičnih razloga da samo sebi osigura Džennet (raj).

Kako saznajemo iz krugova bliskih premijeru, na ovo putovanje se Konaković ponajviše odlučio zbog naroda koji mu neprestano zvoca o problemu vodosnadbijevanja u Kantonu Sarajevu, ali i zbog nesposobne administracije kantonalnog preduzeća ‘Vodovod i kanalizacije’.

Naime, nakon što su Vlada i Vodovod promijenili nekoliko stotina kilometara starih, kancerogenih i dotrajalih azbestnih cijevi, nakon što su uređena sva izvorišta pitke vode u kantonu i aktivirana dodatna,  te nakon što je i u samim zgradama u glavnom gradu BiH o trošku kantona izmijenjena kompletna vodovodna instalacija, građani i dalje nemaju vode.

Budući da je odradio ono što je do njega te pored navedenog smijenio i nesposobnu upravu ‘VIK-a’,  Konaković se odlučio na jedini preostali potez – odlazak na hodočašće u Mekku i Medinu gdje će doviti da konačno sve Sarajlije poslije 11. sati imaju pitku vodu u gradu sa najvećim vodnim resursima u Evropi.

‘Ukoliko ovo ne upali, onda je do naroda’, kazao je produhovljeni Konaković našem izvoru te zapazio kako u elitnim ‘arapskim naseljima’ nikada ne nestaje vode, što ponovo ide u prilog tvrdnji da se i narod treba potruditi da bude bolji i bogatiji,  smatra premijer Kantona Sarajevo, kojeg već svi zovu ‘hadžuka’.

Ukoliko Konakovićeve dove ne budu primljene, onda će kantonalna vlada u suradnji sa višim instancama vlasti pristupiti projektu zamjene samog naroda, jer zaista ovako bogobojazna vlast ne zaslužuje ovakav-nikakav narod.

 

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera.

 

(Global CIR)

Komentiraj