SLOBODNA I NEOVISNA: Kristen Stewart predstavila novi miris čuvenog pariskog branda Chanel, jednostavnog naziva “Gabrielle”

Jedna od najtraženijih glumica svjetskog filma, Kristen Stewart, upravo je predstavila novi miris čuvenog pariskog branda Chanel, jednostavnog naziva “Gabrielle”, što je pravo ime nezaboravne Coco.

Piše: Džana Mujadžić

Ono sto sam htjela u biti sam i postala – govorila je kreatorica, koja je napravila revoluciju u kreiranju ženske odjeće. Rečenica sasvim odgovara američkoj glumici, čestoj uzvanici pariskih podija. Ona je i veleposlanica marke već četiri godine. Slobodna i neovisna, ostvarila je značajan put, posut zvijezdama od doba sage Twilight.

Afirmiranost i duhovna neovisnost Kristen Stewart, ponekad prelaze dozvoljenu granicu, ali su joj omogužile oživjeti miris. Thomas du Pré de Saint-Mans, Chanelov direktor ljepote i nakita ističe, kako je izbor bio evidentan:

-Kristen označava vječnu nepokornost, vise je nego suvremena i moderna, živahna, uključena u svoje doba i epohu. Posjeduje magnetičnost ali i poseban odnos prema kameri, koji mnogi tumače kao familijaran i blizak. Neznatno je ponovila ulogu u reklamanom filmu Ringana Ledwidge, jer savršeno vlada prostorom i svojim tijelom. Pomalo je stidljiva, ali se sve istopi i postane drugorazredno, kada snima ili  je sadržaj zanima. Slična je Gabrielli jer je odavno odlučila biti -što jeste!

Mlada glumica se  kratkovremeno susrela sa novinarima u raskošnom, pariskom hotelu “Raphael” gdje odsjedaju sve američke, filmske zvijezde. Ni istaknuti podočnjaci, posljedica burne večeri promocije mirisa, na kojoj je Pharrell Williams održao neočekivan, osobni koncert, ne ugrožavaju odličan izgled Kristen Stewart.

Kratko ošišane platinaste kose i jednostavne urbane odjeće, izjavila je da ne nije obožavateljica mirisa, ali  je zadnji Chanelov proizvod rezultat neotkrivene posebnosti i znanja. Kako je odrasla u dolini San Fernando, udisala je miris narandze koji je pronašla u laboratorijama pariske marke, te se podsjetila na djetinjstvo.

Vrijeme dozvoljava nova iskustva

Na provokantno pitanje  ‘šta  posjeduje zajednicko sa slavnom, francuskom modnom kreatoricom’, glumica je odgovorila kako je arogantno porediti se sa  Chanel jer je ona ‘bila posebna, istinska i ‘to je najznačajnije uspjela se suprostaviti ondašnjem mentalitetu i predrasudama o ženama, pa promijeniti tradiciju.’

Za sebe lijepa Amerikanka kaže kako nastavlja put uporne Coco, političkim angažiranjima, posebno nakon Trumpovog izbora ali da nije nikakva “ratnica” , niti je članica bilo koje partije. Jedino hoće slobodno izreći svoje misli i htijenja.

Pošteno slijedi osobna nastojanja, što publika osjeti : -Drago mi je da mnoštvo mladih djevojaka također, slobodno i

Bez kompleksa ispoljavaju svoja ubjedjenja, oslanjajući se na iskrene ideje. Amerika bi bila fantastična zemlja da se, napokon, oslobodi prošlosti!

Iako bi zauvijek voljela imati 23 godine, glumica od 27 ljeta se ne plaši starosti pošto prolazak vremena dozvoljava sticanje iskustva, učesće u mnoštvu nedoživljenih događaja.

Premda ne prakticira sport Kristen Stewart je stalno u pokretu sto joj dozvoljava očuvati vitkost, posebno sto nije dovoljno narasla jer se zaustavila na 165. Njezin ples u reklamnom filmu za miris “Gabrielle” nije imao svrhu zavođenja ili isticanja dopadljivosti, koje je svjesna jer joj dopusta  dobiti mnoštvo uloga. Igrala je jer je željela pokazati svoju neovisnost i osobne izbore.

Za uljepšavanje 27 godišnjakinja upotrebljava samo maskaru i sunčani eyeliner. Rado istice svoje obsesije,  posebno ljubavne ili profesionalne, tvrdeci da bez glume ne bi mogla ni postojati. Na njezinu veliku radost, snima bez prestanka što joj dozvoljava čestu promjenu izgleda.

Prije brijanja glave se plašila da ne dobije previse strog izgled, ali oslobodivši se kose, osjetila se ženstvenijom jer joj oči nisu bile stalno pokrivene.

Pokazala je svima zatiljak, lice i nastavlja to činiti sa velikim zadovoljstvom. Kristen Stewart smatra kako su najljepše i najpoželjnije žene, čiji se glas čuje i kada tiho govore.

Miris “Gabrielle” je ostvaren od poznatog cvijeta, naslijedstva pariske kuće koji se zove ylang-yland, zatim narandže, karanfilčića, jasmina, grejpa i crnog ribiza, sto mu dariva topli oreol i savršenu ženstvenost.

 

(Za Global CIR iz Pariza Džana Mujadžić)

 

Komentiraj