ZAVRŠIT ĆETE NA MARGINI! Macron: Poljska radi protiv evropskih interesa

Francuski predsjednik Emanuel Makron kritikovao je danas u Varni konzervativnu vladu u Poljskoj, koja, kako kaže, radi protiv evropskih interesa, zbog čega rizikuje da završi “na margini” evropskog bloka u budućnosti.

“Poljska danas nije zemlja koja može Evropi da pokaže put, već je zemlja koja je odlučila da radi protiv evropskih interesa na mnogim poljima”, izjavio je Makron na zajedničkoj konferenciji za novinare sa bugarskim predsjednikom Rumenom Radevom u Varni, na obali Crnog mora, prenosi agencija Frans pres.

Poljski građani, kako je ocijenio Makron, zaslužuju bolje od odbijanja poljske vlade da potraži kompromis o evropskim direktivama o zapošljavanju radne snage iz zemalja sa niskim primanjima. “Odbijanje Varšave da promijeni stav o izmjeni evropske direktive o radnicima koji se šalju na rad u druge zemlje je greška”, ocijenio je Makron.

Bugarski predsjednik Radev je poručio da bi u toj evropskoj direktivi trebalo da postoji ravnoteža između starijih i novijih članica evropskog bloka. Radev je rekao i da je potreban “sveobuhvatan” pristup u evropskim naporima da se prevaziđu razlike između zapadnih i istočnih članica EU, a u vezi s propisima koji regulišu način na koji kompanije u zemljama sa niskim primanjima šalju radnike u druge zemlje, prenosi Rojters.

Francuski predsjednik Emanuel Makron je danas stigao u Varnu, na kraju trodnevne posjete centralnoj i istočnoj Evropi.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj